De Nederlandse Rallysport in beeld

De Nederlandse Rallysport in beeld

Auteur
:   Dries Jetten
Gemeente
:  
Provincie
:  
Land
:   Nederland
ISBN13
:   978-90-288-1115-7
Pagina's
:   80
Prijs
:   EUR 16.95 Incl BTW *

Levertijd: 2 - 3 werkdagen (onder voorbehoud). Het getoonde omslag kan afwijken.

   


Fragmenten uit het boek 'De Nederlandse Rallysport in beeld'

<<  |  <  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  >  |  >>

43 De tiende Tulpenrally (1 958) werd overscha duwd door twee dodelijke ongelukken. Natuurlijk deed elk team mee met het besef dat bij de vaak gevaarlijke proeven altijd iets kon gebeuren, maar deze incidenten maakten toch diepe indruk. Op de foto schuift de grootse Vauxhall Cresta van Jetten/van Noordwijk zonder voorruit door de bocht onder aan de Hunzerug op het circuit van Zandvoort.

44 Een aantrekkelijke formule voor de echte liefhebber vormden de zuinigheidsritten of economy tests. Hierbij werd de nadruk minder gelegd op snelheid en scherpe bochten, maar op werkelijke stuurmanskunst en het verstandig omspringen met de beschikbare brandstof. Piet Jetten liet zich bij deze ritten graag vergezellen door zijn vrouw Corrie die altijd zeer betrokken was bij zijn activiteiten en in het bedrijf een actieve rol vervulde. Het echtpaar deed in 1959 met een Vauxhall Victor mee aan de Caltex Economy Test. Corrie Jetten schreefin een verslag: 'Uiterst langzaam werd de Schlucht in de tweede versnelling genomen, om daarna in een razend tempo naar beneden te rijden en ik begon er

plezier in te krijgen, terwijl onze observer kennelijk geïmponeerd door het rijden van mijn man enthousiast begon te worden en de stemming in de wagen opperbest werd. Deze werd nog beter toen bij het verplichte tanken ons benzineverbruik alle verwachtingen overtrof' .

FËDËRATION INTERNATIONALE DE L'AUTOMOBILE No.~

KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE AUTOMOBIEL CLUB

SPORTCOMMISSIE

4, Sophialaan, 's.Gravenhage

FËDËRATION INTERNATIONALE DE L'AUTOMOBILE No. =±2-i=

KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE AUTOMOBIEL CLUB SPORTCOMMISSIE

4, Sophialaan, 's-Gravenhage I

BEWIJS ALS BESTUURDER

Geldig tot en met 31 December

afg,!!,"," aan d~ C ... ~)>2..-~l.e.", .. _.1l"AlJ,,~ds... ... ..... ..,."."",.;.~

~::::a~:p'ït"C~~;~~~::~f~~O~~~

D, Houd" EnERlf' DS&~age, de_'h~{,o

C.OlU"C.lUC.E " D, Voor altter der Sportcornmtsste .

ZIe ommulJde

45 Bij de start van de diverse etappes van de EconomyTest werden de wagens naar de lijn geduwd om nog minder benzine te verbruiken.

Hier helpt Louis van Noordwijk, die als organisator aan de Caltex EconomyTest was verbonden, de auto van het echtpaar Jetten in de juiste positie te brengen.

46 De uitslag van de Brabant Grensrit in 1959 gaf de krachtsverhoudingen in het deelnemersveld aardig weer. De wedstrijd werd gewonnen door het duo Ru Deeljan Quant, Piet en Dries Jetten werden tweede en daarna volgden teams met daarin bekende namen als Gorris, Van den Bergh en Schuurbiers. Nieuw waren bepalingen dat er gemiddeld tussen de 36 en 40 km per uur moest worden gereden en allerlei manieren waarop winstpunten konden worden vergaard. De organisatie had het er net zo moeilijk mee als de deelnemers: 'Dat alles dan weer met het resultaat, dat de rekenkamer gedurende de zondag na het feest tot laat in de middag hartstochtelijk naar een elektronische rekenmachine verlangde, maar,

zo merkten een paar ongeduldige rijders op, niemand had er om gevraagd dat het allemaal zo ingewikkeld moest zijn'. Op de foto horen de latere winnaars Dee (rechts) en Quant in hun Peugeot 403, dat de

Jetten-equipe de tijdcontrole al heeft bereikt terwijl ze later was gestart. Buiten de auto Jan Worm, Piet Jetten en Frits Honhof, een supporter die vrijwel altijd bij grote ritten aanwezig was.

47 Tijdens deTulpenrally van 1959 gebeurden er twee bijzondere dingen. Het duo Piet]etten/Louis van Noordwijk liep één strafpunt op, terwijl ze de negen rally's daarvoor zonder fouten waren doorgekomen. Daarnaast werd de Vauxhall Cresta aan de rechterkant beschadigd; een unicum want letten hield niet van deuken. Een MG maakte een spin en er was geen remmen meer aan.

letten verklaarde: 'Er was een nauwe opening tussen de MG en een telefoonpaal, we dachten dat het net ging, maar toen deed die telefoonpaal een stapj e naar voren'.

48 Het team Jetten/Schuurbiers in de destijds nieuwe Triumph Herald in de schaduw van het Kurhaus tijdens de afrondende proef van de rally ScheveningenLuxemburg-Scheveningen (1959). Dries Jetten reed dat jaar de Tulpenrally ook met een Triumph (een TR3), samen met rallylegende Maurice 'Maus' Gatsonides. Deze professionele coureur bouwde in de jaren vijftig aan een bijna mythische carrière.

Hij werd in het buitenland 'Gatso' genoemd.

49 Het team Piet Jetten/ Ad van Odijk tijdens de elfde West-Nederlandrit in 1959.Van Odijk, die beroepsmilitair was, verving Dries Jetten die op het punt stond vader te worden.

De kaartlezer vergeleek het steekspel tussen ervaren navigators en slimme routemakers met de krijgskunde: 'Als de verdediging sterker wordt, gaat men het aanvalselement verder ontwikke-

len'. Op de foto zijn ook te zien Frans Francken, de latere voorzitter van de RAe-Zuid, en tweede van links de heer Zuurbier, correspondent van 'De Maasbode' , die de auto-

sport een goed hart toedroeg en gewaardeerde stukken schreef over rally's en verwante onderwerpen.

50 In 1960 reed het duo Piet Jetten/Louis van Noordwijk voor de elfde keer een Tulpenrally. Het zou de laatste Tulpenrally worden waaraan Piet Jetten deelnam.Van Noordwijk verklaarde bij die gelegenheid dat je tijdens de slopende ritten echt als een team moest functioneren:

'Je moet dus blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en weten van elkaar, dat je het durft te zeggen, wanneer je slaap krijgt of subsidiair agenten, olifanten of dennebomen over de weg ziet wandelen'. Overigens reed de equipe dat jaar in een Chevrolet Corvair Coupé (startnummer 87), een 'Super' die rechtstreeks

uit de Verenigde Staten aan de firma Jetten was geleverd. Zoon Dries mocht ook in zo'n auto (startnummer 91) rijden.

Op de foto neemt hij bij de start afscheid van zijn vrouw.

5 1 Nog een opname van de Tulpenrally in 1960. De eerdergenoemde Chevrolet Corvair was van een opvallende lichtgroene kleur. Deze bijzondere auto had een achterin gebouwde, luchtgekoelde zes cilindermotor. Dries Jetten eindigde met teamgenoot Henri van der Velden op de vierde plaats in zijn klasse, achter drie Mercedes-fabrieksteams die de topplaatsen in de Rally van Monte Carlo hadden weggesleept.

52 Dries Jetten schiet weg om de klassementsproef van de rally ScheveningenLuxemburg-Scheveningen met zijn Vauxhall Victor tot een goed einde te brengen.

Deze keer (1960) was zijn vrouw er ook bij. Dit was niet ongebruikelijk in de SLS. Andere vermaarde deelnemers, zoals]. van Nieuwenhuyzen (Volks-

wagen) en R.H.R. Dee (Chevrolet Impala), vormden ook een team met hun echtgenotes in een poging om de populaire mixedprijs te winnen. Jetten had

dit jaar overigens de pech, of misschien wel het geluk, te stranden in een hotel in de Ardennen.

<<  |  <  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  >  |  >>

Sitemap | Links | Colofon | Privacy | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | © 2009 - 2019 Uitgeverij Europese Bibliotheek