Telgterweg .- Errnelo.
49. Links afslaand, op weg naar de Stationsstraat zien wij oude bekende panden. Het eerste gebouw reehts "Patrimonium", waarin onder andere de Vakteekensehool was gevestigd. Het tweede pand is bakkerij Van Bentum. Daaraehter is nog het geheelonthoudershote1 Roelofsen te zien. AIle panden hebben p1aats gemaakt voor "De Enk". (1919.)
ONTH: HOTEL ROELOFSEN, ERMELO
50. Het geheelonthoudershotel Roelofsen, later bekend als hotel Peter. Gesloopt in 1974. (1925.)
ERMELO.
Sta! cr.sweg en I ~ gte·weg.
U.Il.Err:1el. Bcekh:mdel.
51. Vanuit de Stationsstraat omkijkend zien wij links het pand van de firma Jonker (vroeger Goedvree en Vink). Vervolgens hotel Roelofsen en bakkerij Van Bentum. Het karretje zou van Van Gend en Loos kunnen zijn. (1904.)
Ermelo.
Stationsstraat.
52. Enkele jaren later op hetzelfde punt. Het huis links in de verte stond op het terrein van de firma De Bruin. (1908.)
Errnelo.
Stationsweg.
Uitz, A.. J. Wuestman, Harderwijk.
53. We lopen nu een eindje in de riehting van het station. Reehts het huidige bloemenmagazijn "Bloemenhof' van Jan en Ina Winters. Links het pand van de firma Van Bennekom.
tationstraat. ERMELO.
54. Wij kijken am en zien in de verte het pand van Griffioen. De woningen links hebben plaats gemaakt voor de Aldimarkt. (1914.)
55. Wij keren nu terug in de richting van de huidige Rietlaan. Het tweede pand rechts is de huidige zaak van de firma Griffioen, voorheen Westerink. Daar tegenover de drogisterij van MUller. (1935.)
Ermelo tationstraat
56. In het pand links is nu Foto Schuizeman gevestigd, Stationsstraat 72. Destijds stond dit pand bekend als villa "De Riethof". Voor de woning staan: links Jo Jaarsma en rechts Jo Pol. De persoon in het midden is een onbekende. (1920.)
Stationsstraat
Ermelo
57. Rechts de rijwielzaak van Doggenaar en links villa .Ltnquenda", waar nu de Rabobank staat. Hiemaast stonden vroeger ook de panden van Van Elburg senior, de tandarts en Lith, galanteriezaak. (1929.)
Duinen in de Hooge Riet
ERliELO
58. Een wandeling in een wild gebied, De Riet. Ret terrein bestond uit een hoog en een laag gedeelte. In de zestiende eeuw kwam de naam De Riet al voor. (1925.)