Oostvoorne in oude ansichten deel 4

Oostvoorne in oude ansichten deel 4

Auteur
:   G. Arkenbout
Gemeente
:   Westvoorne
Provincie
:   Zuid-Holland
Land
:   Nederland
ISBN13
:   978-90-288-1520-9
Pagina's
:   80
Prijs
:   EUR 16.95 Incl BTW *

Levertijd: 2 - 3 weken (onder voorbehoud). Het getoonde omslag kan afwijken.

   


Fragmenten uit het boek 'Oostvoorne in oude ansichten deel 4'

69. De molenaars Gerrit Klok en Jan van Bergen in de tijd toen het graan nog per een paardekracht werd aangevoerd.

70. De wagenmaker Cees Scheerens heeft jarenlang aan de Heveringse weg gewoond. Volgens een advertentie in een gedenkboekje van de voetbalvereniging OVV van het jaar 1932, ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan, hande1de hij ook nog in de vo1gende artikelen: "vlechtwerk, harmonicagaas, draadnagels, puntdraad, krammen, gega1vaniseerd glad draad, gegolfde en vlakke platen, land- en tuinbouwgereedschap, houten kruiwagens, verfwaren, carbolineum, creoline, wagensmeer en aile so orten teerwaren."

llcvcrin 'en

71. De Heveringse weg, gezien vanaf de afslag naar de Zandweg (links). Even voorbij het huisje aan de rechterkant is nu het Shell-benzinestation van mevrouw Wilmes.

OOSTVOOR E

72. De Heveringse weg op bijna dezelfde plaats als de vorige foto. Het huisje aan de linkerkant was voor 1900 in ge bruik als kerk. Het staat er nog en is al jaren in gebruik als woonhuis.

73. Broodbakkerij A. de Kievit was gevestigd naast het tegenwoordige Shell-benzinestation van mevrouw Wilmes aan de Heveringse weg. De jongen met de transportfiets is Koos de Pijper.

74. Opnarne in de Zandweg bij Koop Mand. Nog een en al rust. Wat kleine tuindershuisjes en veel bornen langs de weg,

75. Met het geweer in de aanslag zien we hier Job Warbout, een bekende Oostvorenaar uit de Zandweg.

00 tvoorne. Pension .. Buitenrust", Zandweg.

76. Pension "Buitenrust" aan de Zandweg. De eigenaar was J.C. Cassa. Men kon er gemeubileerde kamers huren, met en zonder pension. Het pand is veranderd in een modern woonhuis en wordt nu bewoond door de familie J. Cassa.

Sitemap | Links | Colofon | Privacy | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Algemene verkoopvoorwaarden | © 2009 - 2022 Uitgeverij Europese Bibliotheek