Purmerend vergelijkenderwijs

Purmerend vergelijkenderwijs

Auteur
:   J. ten Cate
Gemeente
:   Noord-Holland
Provincie
:   Noord-Holland
Land
:   Nederland
ISBN13
:   978-90-288-6167-1
Pagina's
:   128
Prijs
:   EUR 16.95 Incl BTW *

Levertijd: 2 - 3 werkdagen (onder voorbehoud). Het getoonde omslag kan afwijken.

   


Fragmenten uit het boek 'Purmerend vergelijkenderwijs'

<<  |  <  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  >  |  >>

11 Nog een duidelijk beeld met een stuk]e pension dat in 1911 werd gebouwd onder leiding van architect Stuyt. Vanaf de andere kant, richting Nieuwe Gracht, nag eens een beeld van de muziektent.

12 Wij komen op de Heerengracht, waar de muziektent van de Doele was overgeplaatst op de zogenaamde Konijnenberg. Dit was een goed idee en er werden ook meestal zaterdagconcerten gegeven. Alles is weg, zoals de nieuwe foto laat zien. Nu is hier een kale vlakte, die am invulling vraagt. Een tijdje is deze tent nag als voliere gebruikt, maar kinderen poogden met een elastiekje en een

steentje vogeltjes te doden. Hele wedstrijden werden gehouden, wie de meeste vogeltjes had gedood!

Achter de St.-Liduinastichting aan de Emmakade was over het water het Emmaplantsoen, ook een geliefd wandeloord. Bier ziet men de scholen C en D, die nu een bankgebouw zullen worden. Gelukkig is de bouwstijl de beroemde Amsterdamse, waardoor het uiterlijk niet

veranderd mag worden. Op de oude ansichtkaart ziet men links nog de huizen aan de Nieuwstraat. Deze hebben plaats moeten maken voor de "voerbunker", die daar plompverloren is gebouwd.

13 De Koestraat was een rustige straat, met links op de hoek het cafe "Spoorzicht". Van daaruit kon men voor de uitbreiding buiten de grachtengordel het spoorstation zien. De nieuwe foto laat een heel ander beeld zien, Gelukkig is daar nu de "Staatsgevangenis'' verdwenen, maar links wordt de ruimte geheel ingenomen door de bunker.

14 Voor school C en D was vroeger de paardenmarkt, een belangrijke markt, die oak helaas is verdwenen. De nieuwe foto toont het beeld van wat er nu is gekomen.

1 5 Het oude postkantoor is gebleven. Daarvoor moet men respect hebben. De nieuwe eigenaar, die er een Chinees restaurant wilde inrichten, had gevoel voor het pand en heeft het zo gelaten. AIleen binne:n is het aangepast. Het pand staat er nu mooi bij.

<<  |  <  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  >  |  >>

Sitemap | Links | Colofon | Privacy | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | © 2009 - 2020 Uitgeverij Europese Bibliotheek