Yruhoeve Cappel Dorpstraat
15. Aan de linkerkant ziet u het begin van de Koesteeg. Aan de overzijde woonde A.B. v.d. Hoeven, die een leerhandel had. Geheellinks achter de haag bevond zich de fraaie oude boerderij van J. van Baardwijk.
16. Feest ter gelegenheid van de geboorte van koningin Juliana. Op het bordes van het gemeentehuis van Vrijhoeve-Capelle staat het feestcomite. Naast het huis op de voorgrond staat de tap tent van H. Nieuwenhuizen, die daar ook woonde. De burgemeester, baron Van Heeckeren van Walien, had een fanfarekorps opgericht en de muzikanten waren zo ver gevorderd, dat zij als korps voor het eerst publiek konden optreden.
Vrijhoeve-Capelle
/ Dorpsltaat met school
17. Rechts staat de smederij van C. Moonen, bekend om zijn kundigheid bij het 1eggen van beslag om de houten wie1en der boerenkarren en het maken van de stelen in de zeisen om gras te maaien. Achter zijn woning heeft zijn broer, A.A. Moonen, lange tijd een schoenfabriek gedreven.
Groet uit VRI HOEVEN-CAPELLE.
5506.
18. In het hartje van Vrijhoeve. Rechts staat de waning van P. Michael, vervolgens D. Werther, de boekwinkel van A. Thielen en daarnaast de zadelmakerij van S. Rempt. Links ziet u het woonhuis van Bartje Verhoeven.
Groet uit VRIJHOEVEN-CAPELLE. 5490
19. Capelle en Vrijhoeve-Capelle ontmoeten elkaar bij het bruggetje. Het grote huis rechts was van bakker M. van der Waals. Later is dit huis afgebrand en op die plaats bevindt zich nu de kapperszaak van H.P. van Dam. Het kleine huisje links was het vroegere tolhuisje. Terzijde daarvan staan twee vrouwen. Een daarvan is Pietje Puk, de moeder van Marinus van der Lubbe, die bekend is uit de geschiedenis van de brand in het rijksdaggebouw in Berlijn. De vrouw met het witte mutsje is Betje, de vrouw van Pieter Ros.